Ons schoolreglement.

Zowel in de infobrochure als in ons schoolreglement vindt u meer informatie over de school. Deze bijlage is een beknoptere versie. Onderaan vindt u een link naar het hele schoolreglement.

Documenten die u ontvangt in september.

Op de eerste schooldag krijgt uw kind een hele bundel met documenten mee. Sommige documenten bevatten belangrijke informatie; andere documenten moet u nakijken en ingevuld terug meegeven.

 

Deze bundel vindt u terug bij "brieven".Wanneer beginnen en eindigen de lessen?

08.45u. - 10.25u.    LES

10.25u. - 10.40u.    SPEELTIJD

10.40u. - 12.00u.    LES

12.00u. - 13.10u.    REFTER / SPEELTIJD

13.10u. - 14.25u.    LES

14.25u. - 14.40u.    SPEELTIJD

14.40u. - 15.30u.    LES

Wij vragen u vriendelijk om op tijd te komen zodat uw kind de dag in alle rust kan aanvatten.


Openingsuren en toezicht op school.

De school is geopend vanaf 8 uur. Van 08.00u. tot 08.30u. is er toezicht in de speelzaal van de lagere school. De kleutertjes worden door hun juffen afgehaald rond 08.25u. Zij gaan dan samen tot in de kleuterblok. 

De school is gesloten vanaf 16.00u. Vanaf 15.30u. tot 16.00u. is er toezicht op school.

Op woensdagmiddag is de school gesloten om 12.30u. Er is dan toezicht van 12.00u. tot 12.30u.


Hoe kan ik me informeren?

Er is een algemene informatieavond in het begin van het schooljaar.
Er zijn oudercontacten en de kinderen in het lager onderwijs krijgen 3 rapporten.
De agenda of het heen-en-weertasje zijn belangrijke informatiekanalen.
Er zijn vergaderingen van de oudervereniging, waarop iedereen welkom is. 
De leden van de schoolraad zijn belangrijke aanspreekpunten.


Maaltijden/Drank.

14 dagen op voorhand krijgen de leerlingen een bestelbriefje mee naar huis. Dit wordt ingevuld aan de klasleerkracht afgegeven. 


Wat zijn de mogelijkheden?
Warme maaltijd (soep, hoofdgerecht, nagerecht)
Soep
Thuis eten
Eigen boterhammen.

De kinderen hebben steeds de mogelijkheid om lekker en gezond kraantjeswater te drinken. Er is de mogelijkheid om zelf iets van thuis mee te brengen. Toegestane dranken in de dinkbus: plat water, bruisend water, melk en thee zonder suiker. Andere dranken worden niet toegelaten.

Als tussendoortje moedigen wij gezonde snacks aan (fruit, groenten,...). Dit kadert in ons gezondheidsbeleid en valt binnen de pijlers van onze school: groen & sport. Een koekje mag natuurlijk ook, maar snoep laten wij thuis!

Op woensdag is ENKEL fruit of een stuk groente toegestaan. Uw kind kan zich inschrijven voor slechts €12,00 per schooljaar zodat het elke week een stuk fruit/groente door de school aangeboden krijgt. De Vlaamse Gemeenschap subsidieert eventueel dit project voor sommige scholen dat Oog voor lekkers wordt genoemd.

Een leuke brooddoos en/of koekjesdoos zijn vriendelijk voor het milieu!


Verjaardagen vieren.

Je verjaardag vieren is leuk voor klein en groot, dus ook voor onze kinderen. Een dag in de belangstelling staan is het grootste cadeau. Een kleine en gezonde traktatie is leuk maar is zeker geen verplichting. Bij het uitnodigen van klasgenoten bij een eventueel feestje vragen wij om rekening te houden met de gevoelens van alle kinderen. Wij rekenen op het gezond verstand van iedereen. Er worden beter geen uitnodigingen in de school uitgedeeld.

Turnen/Zwemmen

De kleuters dragen best comfortabele kledij op de dagen dat ze turnen hebben. Vanaf de eerste kleuterklas worden er eenvoudige witte turnpantoffels gevraagd.
De leerlingen vanaf het eerste leerjaar dragen een T-shirt, een short en turnpantoffels. Er kan een T-shirt met het logo van de school aangekocht worden.


Wij gaan zwemmen in het gemeentelijke zwembad. De meisjes dragen een badpak of bikini en lange haren dienen samengebonden te worden. De jongens dragen een zwembroek. Het zwemgerief wordt bewaard in een zwemzak samen met een kleine en een grote handdoek. Een badmuts is niet nodig.

De uurroosters van zwemmen kan u terug vinden op onze website.Huiswerk/Toetsen in het lager.

Huiswerk wordt gegeven om bepaalde leerstof verder in te oefenen, te automatiseren,… In de lagere klassen is het beter om elke dag 5 à 10 minuten te oefenen voor lezen i.p.v. 1 uur per week. De tijd die de kinderen nodig hebben voor hun huiswerk zal in de loop van de jaren toenemen. In de hogere klassen wordt de planning op voorhand meegedeeld en dit in het kader van ‘leren leren’.

   

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.