Nieuws

Voorleesweek in basisschool Bisterveld

Van 18 tot en met 26 november vond de jaarlijkse voorleesweek plaats. Tijdens deze week zet de organisatie ‘Iedereen Leest’ het belang van lezen en voorlezen in de kijker. Voorlezen heeft een positief effect op de taal-en leesvaardigheid alsook op de ontluikende geletterdheid en hier wordt gedurende
de voorleesweek dus extra aandacht aan besteed.

Tekst Dante Van Eersel Fotografie Elien Claessens

De slogan van de voorleesweek van dit jaar luidde ‘Word jij mijn voorleesbuddy?’ en daar zette basisschool Bisterveld dan ook vol op in.

Voorafgaand de voorleesweek werden ouders en grootouders uitgenodigd om te komen voorlezen in de klas van hun (klein)kind(eren) en dit was een groot succes. Velen vonden de weg naar de school om er een verhaal te komen voorlezen, wat zorgde voor warme, gezellige momenten.

Ook de leerlingen van de lagere school zelf werden voorleesbuddy’s. Zo gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voorlezen aan de kinderen van de kleuterschool en lazen de leerlingen van de lagere school ook voor aan elkaar. Het klasdoorbrekend werken stond hier centraal, met als belangrijke insteek dat de kinderen op deze manier van en met elkaar kunnen leren.

Bisterveld viert grootouderfeest

Op woensdag 8 november organiseerde basisschool Bisterveld uit Kessel hun jaarlijkse grootouderdag. Grootouders werden voor deze dag uitgenodigd om met hun kleinkind(eren) allerlei activiteiten op het schooldomein te komen ontdekken.

Tekst Dante Van Eersel

Fotografie Elien Claessens

Centraal stond hier actief tijd doorbrengen met elkaar door in de buitenlucht samen gezelschapsspelletjes te spelen, een estafette te doorlopen, samen te knutselen… Kwalitatieve tijd doorbrengen met elkaar is ontzettend belangrijk en hier willen ze in basisschool Bisterveld dan ook vol op inzetten.

Als afsluiter konden de grootouders samen met hun kleinkind(eren) nog gezellig iets lekkers gaan eten en een warme koffie of thee gaan drinken in de refter van de school. Na een frisse, maar aangename voormiddag ging iedereen voldaan naar huis met prachtige nieuwe herinneringen.